O projektu

Koncept potpune rekonstrukcije Hotela Marjan zadržava sve urbanističke postavke izvornog projekta Lovre Perkovića. Sastoji se od horizontalne troetažne baze s dva atrija oko kojih se nižu javni prostori hotela i vertikale koja zadržava funkcije definirane izvornim projektom. Projekt je koncipiran u nekoliko točaka kojima je krajnji cilj maksimalno uklapanje objekta u vizure grada – ostvarivanje pješačke veze sa susjednim parcelama, otvaranje atrija kako bi se dovelo svjetlo u prizemlje, osiguravanje optimalnog pogleda tornju, dodavanje atraktivnih sadržaja na krov, aktivacija prizemlja i povezivanje s urbanim gradskim tkivom Zapadne obale. Cijela rekonstrukcija bit će realizirana u gabaritima postojeće građevine.

Po završetku obnove, hotel Marjan bit će kategorije 5* i imat će 285 smještajnih jedinica. Rasprostirat će se na ukupno 15 etaža: od podruma, preko prizemlja koje zajedno s dva kata i krovnom etažom čine bazu hotela, te vertikale tornja. Toranj zadržava postojeću visinu i u njemu će se nalaziti isključivo smještajne jedinice. U podrumu će biti smještena garaža s 285 parkirnih mjesta. Javni prostori se nižu od prizemlja do krovne etaže nižeg dijela građevine. Sadržaji koji služe aktivaciji hotela su dva atrija u prizemlju od kojih je veći s bogato zasađenim mediteranskim biljnim vrstama i služit će kao dnevni boravak na koji su orijentirana dva restorana iz prizemlja s ukupno 650 sjedećih mjesta te hotelski lobby. Osim njega, prema projektu obnove, imat će i manji atrij na koji je orijentiran drugi dio lobbya prizemlja te kongresna dvorana. Dvorana će se moći dijeliti na tri manje, a ukupno će primati 500 osoba. Ostali javni sadržaji su zatvoreni dio wellnessa, koji će biti smješten na 1. i 2. katu i protezat će se na ukupno 1.700 m2. Wellness će se sastojati od unutarnjeg bazena od 140 m2, prostora za vježbanje te spa dijela sa saunama, prostorima za relaksiranje i masažnim sobama.

Na trećem katu, koji je ujedno i krov nižeg dijela, smjestit će se dodatnih 1.700 m2 otvorenog dijela wellnessa, koji će imati dva otvorena bazena s pripadajućim sunčalištima i ugostiteljskim sadržajem. Na krovu nižeg dijela bit će smješten i fine-dining restoran do kojeg će biti moguće doći, osim kroz hotel, i kroz poseban ulaz, te će moći smjestiti ukupno 100 gostiju. Imat će i natkrivenu terasu s pogledom prema Splitu.

Smještajne jedinice nalazit će se na katovima i skoro sve će imati pogled na more. One u nižem dijelu građevine imat će kontakt s vanjskim prostorom u vidu terasa ili balkona, dok će sobe i apartmani u tornju biti suvremena interpretacija izvornog projekta, ali u kojem će se svaka od njih otvaranjem velikih kliznih stijena pretvoriti u lođu.

Za projekt arhitekture hotela Marjan zadužen je Studio 3LHD iz Zagreba, a interijera hotela Lissoni Architettura iz Milana, s kojima je Adris realizirao i gradnju Grand Park hotela u Rovinju.

Kako je planirano, radovi će trajati do kraja 2025. godine. U skladu s odlukom Grada Splita, tijekom turističke sezone, odnosno u razdoblju od od 15. 6. do 15. 9., radovi se neće izvoditi.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Aktualno:

16.03.2023. | Započeli radovi uklanjanja postojeće građevine

21.02.2023. | Adris grupa predstavila projekt rekonstrukcije hotela Marijan u Splitu